dimarts, 16 de desembre del 2014

Donem la volta a les cançons

Donem la volta a les cançons

Aquí teniu la meva implementació a l'escola bressol. Aquestes són totes les fotos que em va fer l'educadora per tant no he pogut possar més. Espero que os agradi.

Patricia Chaure.

divendres, 12 de desembre del 2014



Hola bones! La Patricia Martin i jo, (Anabel) os proposem aquesta audició com a recurs! 


efecto_mozart.jpg
                                                       
Està destinat a infants dels 0 a 3 anys, però sobretot als nadons.


Qué proporciona aquest recurs?

Estudis científics han demostrat que la música de Mozart té influència en el comportament dels nadons, proporcionant major desenvolupament intel·lectual i creatiu.
Les composicions de Mozart ajuden a estimular les ments de nadons i nens, a més de proporcionar un ambient de pau i tranquil·litat.

L'estimulació musical té efecte des de la setmana 20 de gestació del nadó, de manera que també ho recomanen per a les embarassades.
Hi ha diversos cd s de L'efecte Mozart per a les diferents etapes en què es troba el nen, fins i tot en l'embaràs.

Hi ha diferents obres musicals, perquè els tempos, les tonalitats i la textura de la música, varien amb cada selecció, brindant una experiència enriquidora i educativa a nens de tots les edats.

Aquí baix, us deixo un enllaç on es mostra una audició de Mozart.


https://www.youtube.com/watch?v=6TkUFInGdgI
Arri, arri, Tatanet!
Tatanet: cavall de plàstic amagat dins d' una caixa que inspira la situació de la cançó "Arri, arri, tatanet" en una ciutat, que podria ser Sant Benet.


Què podem fer amb el recurs?

El primer cop que presentem la cançó ho farem amb el cavall Tatanet. Ensenyarem i practicarem la lletra en diferents dies i amb això explicarem la història de la mateixa.
Un cop apresa la lletra i dominada la cançó, canviarem el recurs i la utilitzarem com a moixaina o joc de falda, prestant atenció individualitzada a cada infant en el moment de la seva interpretació i, també, de manera grupal.


Normes de seguretat:

Per evitar la ingesta del cavall en infants de 0-2 anys, buscarem un cavall d' una mida adequada que no permeti la possibilitat d' engollir l' objecte. 
El material del cavall serà plàstic o fusta, o qualsevol material que no suposi un risc o perill tòxic.








                       El Gall i la Gallina



Gall i gallina: dues figuretes que representen un gall i una gallina, protagonistas de la cançó que es proposa.


Què podem fer amb el recurs?

Utilitzarem el factor sorpresa de la caixa. Dins d’ aquesta hi trovarem les dues figuretes, un gall i una gallina.
Proposarem la cançó del “Gall i la Gallina” i la interpretarem amb els dos personatges, movent a cadascú en el moment del diàleg en què parla.


Normes de seguretat:


Per evitar la ingesta de les figuretes en infants de 0-2 anys, buscarem un gall i una gallina d' una mida adequada que no permeti la possibilitat d' engollir l' objecte. 

El material de les figuretes serà de cerámica, tela o qualsevol material que no suposi un risc o perill tòxic.



                                        Aquest és el pare

Guant caracteritzat: Cada dit del guant representa un personatge de la cançó “Aquest és el pare”.


Què podem fer amb el recurs?

Ens posem el guant i mentre cantem la cançó movem el dit que està parlant en aquell moment.
Treballem la familia i les parts del cos (els nens també poden imitar-nos movent cada dit).

Normes de seguretat:

Els objectes i complements que caracteritzen i decoren el guant, han d’estar ben fixats per tal de no suposar un risc a la ingesta.Si hi ha pintures o altres elements han de ser no tòxics.



NOM: Marina Villanueva i Yasmina Garcia

ELS CANÇONERS!!!

ARIADNA PARERA I JESSICA SÁNCHEZ


IL·LUSTRACIÓ DE LES ACTIVITATS D’IMPLEMENTACIÓ A L’AULA


Nom de la proposta d’activitat: Cançoners.

Aquesta activitat consisteix en fer un cançoner amb el títol de la cançó, la imatge relacionada amb la cançó i la partitura.
Havíem de implementar com ensenyaríem a un grup d’infants la cançó escollida.




-Fer una selecció de fotografíes:

Aquesta cançó es diu L'escarbat bum bum i va adreçada a infants a partir d'1 any. 











Aquesta cançó es diu
Caga tió i va adreçada
a infants a partir de 2 anys.
Aquesta cançó es diu La Quaresma
i va adreçada a infants a partir de 2 anys.
Aquesta cançó es diu Sol solet
i va adreçada a infants a partir
de 2 anys.




Recurs online per treballar la música

INSTRUMENTOS MUSICALES



NOM DE L’ ACTIVITAT: 
Instrumentos musicales

DESCRIPCIÓ DE L’ ACTIVITAT:

La temàtica d’ aquest recurs online és la música.
 L’ activitat consisteix en una pantalla on surten els diferents tipus d’ instruments: de corda, de percussió, de vent-fusta i vent-metal. Hi ha una veu d’ un infant que guia les accions que s’ han de fer, i a més pronuncia el nom de l’ instrument.
Primer l’ infant ha d’ escollir quin tipus d’ instrument vol treballar i a continuació li surten uns quants instruments de la categoria, amb l’ objectiu d’ arrastrar l’ instrument fins a la seva ombra. Si has encertat,  es pot escoltar el so que fa l’ instrument.
L’ educador/a o persona adulta que acompanyi a l’ infant pot tenir el paper d’ 
acompanyar l’ estona de joc i motivar a aprendre.

És una activitat adequada per a infants de 5-6 anys ja que tenen més nocions sobre els diferents instruments.

Objectius de l’ activitat

-Escollir un tipus de família d’ instruments.
-Fomentar l' educació musical
-Relacionar els instruments amb les ombres corresponents.
-Escoltar noms d’ instruments.
-Veure instruments i escoltar el respectiu so.

Enllaç a l’ activitat:




Escrit per:
Cristina Moya i Davinia Tarriño


Anelles musicals

Bon dia dofins/ines!!! Avui us proposem, la Sara Casas i la Paqui Puig,  una activitat per treballar la memòria visual i auditiva.

Es tracta d'un joc virtual mitjançant el qual a través del so podem descobrir diferents notes musicals i posar a prova la notra memòria. Ens trobem davant els anells olímpics, aquests es van il·luminant i fent un so; hem de ser capaços de memoritzar la seqüència de notes per reproduir-la a continuació; conforme anem encertant la seqüència la dificultat anirà augmentant i anirem formant una melodia més elaborada.
 



Aquest recurs està destinat per infants de 3 a 6 anys, encara que infants més petits també poden jugar acompanyats dels pares que de segur que els engresca el joc de les anelles musicals! Aquest recurs és ideal per jugar amb una tablet o ordinador amb pantalla tàctil, ja que amb l'ordinador és més complicat pels infants fer ensortir-se amb el ratolí.

Voleu posar-vos a prova? clicka l'enllaç!

http://www-org.super3.cat/flash/jocs/anellesmusicals.htm

dijous, 11 de desembre del 2014

Dora l'exploradora

Per a treballar el llenguatge oral amb infants de 3 a 6 anys, us fem una proposta que creiem és força interessant.

Hem observat que hi ha molts infants que els interessa els dibuixos animats de la Dora l'exploradora, els motiva i els crida l'atenció.

Així que hem decidit escollir aquest recurs per tal que els infants desenvolupin el llenguatge verbal d'una manera més divertida i autònoma.

La pel·lícula, fa que l'infant estigui atent i amb les paraules repetitives, ajuda a que l'infant vocalitzi i aprengui a fixar-se en les diferents lletres que formen les paraules.

A més a més, de tant en tant, a la filmació, introdueixen paraules en anglès que ajuden l'infant a aprendre altres idiomes.

En resum, creiem que és un bon recurs per aprofitar amb els més petits.

Enllaç de la pel·licula:  http://youtu.be/A_3VbmGhl0E

Ariadna Welsch i Amanda Jover

dissabte, 22 de novembre del 2014

La Vaca Connie per Laura Muniente i Patricia Prieto

Benvinguts i benvingudes!!

Avui us proposem una activitat educativa online on podem treballar el llenguatge amb infants de 3 a 6 anys. L'activitat es diu la vaca Connie i la podem trobar a l’apartat d’educacció infantil de la web EDU365.

Aquesta activitat consta de una sèrie de pantalles interactives on podem trobar, a la granja, la vaca Connie amb els seus amics. També trobem diferents propostes. 

En la primera, treballem amb la imatge interactiva, consisteix en posar el cursor a sobre dels animals que apareixen a la pantalla per poder escoltar els sons que fan. L'infant podrà repetir tants cop com ell vulgui, també fer parelles, trobar coincidències o realitzar un trencaclosques.

La segona proposta es treballa mitjançant els contes que són historietes curtes, divertides i animades que expliquen el que li ha passat aquell dia a la Vaca Connie i als seus amics. Són episodis on sempre hi ha una lecció. 

I per últim, podem trobar una proposta per treballar conjuntament adult-infant on observarem les característiques dels animals dibuixant-los i pintant-los, i endinsar-se en el món del llenguatge escrit gràcies a la formulació de paraules i relacionar lletres i números amb el seu so.

Amb aquesta activitat volem que els infants s'iniciin en l’utilització de les TIC, que és motivi en la dominació de la capacitat oculomanual mitjançant el ratolí, que treballi la millora del llenguatge oral mitjançant la repetició dels sons dels animals i la repetició dels diàlegs del conte, que l’infant es motivi a utilitzar la fluidesa en el llenguatge i a comunicar-se amb els adults mitjançant el joc educatiu, que siguin capaços de relacionar els animals amb els seus sons, i per els més grans que s’iniciin en la utilització del llenguatge escrit relacionant-lo amb l’oral.

L’infant en aquesta activitat ha d'interaccionar amb l’ordinador o tàblet mitjançant el joc per poder treballar el llenguatge de una manera educativa, divertida i segura.

Els infant poden entrar en aquest enllaç i endinsar-se en el món de la vaca Connie on podran trobar recursos mitjançant pantalles interactives i on trobem jocs com reconèixer els sons dels animals, relacionar animals i fer parelles, fer coincidir els mateixos animals i realitzar la silueta d’un d’ells mitjançant el trencacosques. En aquest espai podran conèixer les característiques dels animals com les seves formes, parts, sons, etc. També podran trobar l’apartat de contes on podran escoltar i observar 6 contes on es relaten accions que realitzen aquests animals. I per últim, podreu trobar un apartat on podeu interactuar adults i infants, en la realització de un animal que podrem pintar, retallar i enganxar, en una activitat de treballar els números i les lletres i per una activitat on realitzar paraules amb els infants més grans. En aquests dos apartats podran iniciar-se en l’utilització de llenguatge oral i escrit.

L’adult ha de motivar els infants a que explorin aquest món dels TIC amb la finalitat de treballar la capacitat oculomanual,  el desenvolupament del llenguatge oral, i la iniciació del llenguatge escrit i lógico-matemàtic. 

Us convidem a provar aquesta activitat i descobrir una forma diferent de joc educatiu on divertir-nos amb els nostres infants.

Enllaç a l’activitat : http://www.lavacaconnie.com/home.htm

Realitzat per: Patricia Prieto i Laura Muniente.

dijous, 13 de novembre del 2014

EL BAGUL DEL BUF!


És un recurs didàctic pel desenvolupament de l’expressió oral.
Consisteix en un conjunt d’activitats de respiració relacionades amb el buf per treballar en edats primerenques amb l’objectiu de millorar la quantitat i la qualitat respiratòria dels infants, contribuir a evitar disfonies funcionals i potenciar l’emissió d’enunciats orals.
Cal realitzar prèviament uns exercicis de respiració abdominal; inspirar pel nas inflant l’estomac i expirar per la boca.
Aquestes activitats es treballen amb infants a partir dels dos anys, en un principi, es fa individualment i després en petit grup. És recomanable que l’infant realitzi aquestes activitats dret i no a terra.
A continuació, mostrem uns exemples d'activitats que es poden dur a terme: 


La capsa del Bagul del Buf amb diverses propostes d'activitats per assolir els objectius d'aquest recurs. Amb una presentació atractiva i cridanera amb colors vius i amb diferents tactes (relleu, suau...)


La trompa de l’elefant: consisteix en bufar l’espanta-sogres i posar-hi la mà al davant perquè vegi com xoca amb la mà i com l’espiral es descargola.








Bufem les espelmes!: l’educadora ha d’encendre una espelma i la ha de posar davant de l’infant (10-15 cm de distància). L’infant ha de bufar la flama fins que aconsegueixi apagar-la i s’ha d’anar separant poc a poc l’espelma. Més tard, fer-li mantenir la pronunciació d’una vocal davant la flama tant de temps com sigui possible. I seguidament, fem el mateix però amb les consonants oclusives //p//, //t//, //k//...

Quin serrell de seda!: construir un serrell amb paper de seda i col·locar-lo al voltant del cap de l’infant. Bufar i fer que ell bufi i observi el moviment dels serrells segons la direcció del buf i la seva densitat.

Normes de seguretat:


-La trompa de l’elefant: no utilitzar objectes petits per evitar que se’ls empassin.


-Bufem les espelmes!: cal mantenir entre 10-15 cm de distància per evitar cremades.



-Quin serrell de seda!:quan es retalla i es grapa el serrell, s’ha de fer amb supervisió i/o ajuda de l’adult per evitar talls.

Iris Alonso i Virginia Ferrer